Man skal have en tilknytning til Baskerlandet for at få lov til at køre for Euskaltel-Euskadi, og der hærger en meget patriotisk stemning omkring holdet. De ekstremt entusiastiske cykelfans i Baskerlandet elsker at hylde rytterne i de karakteristiske orange trøjer.

”Appelsinerne” er altid klar med et opportunistisk angreb, og det er mere reglen end undtagelsen af se en Euskaltel-Euskadi-rytter i udbrud. De seneste år har det dog været småt med succes, og havde det ikke været for Samuel Sanchez, var det også svært at pege på, hvem der skulle sørge for sejre i Tour de France 2012.

Samuel Sanchez er født i Austuria-regionen, men han har tilbragt stort set hele sin karriere i Baskerlandet, og derfor opfattes han som en baskisk cykelrytter.

Siden Sanchez vandt guld ved OL i Beijing, har han præsteret på et højt niveau, og i Tour-sammenhæng kulminerede det sidste år, da han blev nummer fem samlet og stod med den prikkede bjergtrøje i Paris.

Sanchez er kendt som en angrebsivrig rytter, der også er fremragende til at kære ned ad.

Euskaltel-Euskadi har flere letbenede bjergryttere af den klassiske slags, og rutinerede Igor Anton er betegnet som den bedste af dem.