Katusha-holdet er en del af Russian Global Cycling Projekt, der med et stort budget har til formål at udvikle russiske ryttere til både landevejen og banen.

Hans-Micael Holczer er i 2012 ny manager for holdet, han har overtaget Andre Tchmils plads.

Og Holczer har ikke ligget på den lade side. Da HTC-holdet gik i opløsning, blev en lang række dygtige sportsdirektører frie på markedet, og det udnyttede Holczer.

Velerio Piva blev hentet til Katusha, og tyskeren Erik Zabel er blevet ansat som sprintertræner og rådgiver. Både Piva og Zabel bringer en mere moderne tankegang til holdet.

Også to prominente ryttere er kommet til Katusha, nemlig sprinteren Oscar Freire og etapeløbsstjernen Denis Menchov. De to er naturligvis store profiler på Tour de France-holdet.

Menchov er kaptajnen, og han kører efter en topplacering i klassementet.

I løbet af foråret har Katushas store stjerne været Joaquim Rodriguez, der kørte først over stregen i semiklassikeren Fleche-Wallone og på to etaper i Giro d’Italia. Og Rodriguez tog såmænd også den røde pointtrøje og en samlet fjerdeplads i det italienske etapeløb.

Rodriguez er dog ikke med i Tour-truppen, fordi han i stedet har valgt at fokusere på Vuelta a Espana og Lombardiet Rundt.