Liquigas-Cannondale har i lang tid være inde i en periode med kontinuitet, og holdets trup er stort uændret i år i forhold til 2011. Vincenzo Nibali og Ivan Basso er i 2012 fortsat de to store italienske stjerner på holdet.

Basso satsede stort på Giro d’Italia, hvor det lidt skuffende blev til en femteplads. ”Den Smilende Dræber” er i Touren med som hjælper for Nibali, der har bygget sæsonen op om det franske etapeløb, og både Nibali selv og Liquigas-Cannondale satser på en absolut topplacering i klassementet.

I forårssæsonen var den kun 22-årige slovak Peter Sagan det store navn for Liquigas-Cannondale, og han kørte først over stregen i blandt andre løbene Tre Dage Ved Panne og Tour of California. Trods Sagans unge alder er der store forventninger til ham i Tour de France.

En mand man egentlig ikke har de store forventninger til, men som ofte viser sig frem på den ene eller den anden måde, er all-rounderen Daniel Oss. Og mon ikke italieneren også vil gøre sig bemærket i Tour de France.

Holdet blev grundlagt i 1999 under navnet Liquigas, og efter lang tid i den næstbedste række rykkede holdet i 2005 op i Pro Touren.  Firmaet Liquigas leverer flydende gasprodukter i Italien, og Cannondale er en cykelproducent.