Det hollandske hold er i sit fjerde år på cykelscenen ved at have etableret sig som én af de vigtige spillere. Hele 12 nye ryttere kom til holdet inden sæsonen, og man vil mere end bare være med.

Det kom også til udtryk, da holdet blev præsenteret i januar.

”I sidste års Tour de France var vi glade for bare at være med i dagens udbrud, nu forventer vi mere end det,” sagde holdets manager Daan Luijkx ved den lejlighed.

Vacansoleil-DCM Pro Cycling Teams største profil i Tour de France er Johnny Hoogerland. Måske ikke så meget på grund af hollænderens kørsel men i høj grad, fordi han viste en heroisk og mindeværdig side af sig selv under sidste års Tour.

Hoogerland blev slynget ud i et pigtrådshegn, da et udbrud blev mejet ned af en fransk tv-bil på 9. etape, og han blev efterfølgende syet med 33 sting. Hoogerland valgte trods smerten at fortsætte i Tour de France, og med stor bandage om benet var han en del af flere udbrud i dagene efter styrtet.

Hoogerland vil med garanti forsøge sig i udbrud igen i år, men Vacansoleil-DCM Pro Cycling har også to andre gode bud på etapesejre i Touren. Den rutinerede belgier Stijn Devolder har tidligere bevist sit værd med to sejre i Flandern Rundt, og sprinteren Romain Feillu bør regnes som én af førsteudfordrende til Mark Cavendish.

Omkring Hoogerland skal det også nævnes, at han udtalt, at han går efter bjergtrøjen - ligesom danskeren Chris Anker Sørensen.

Marin Mortensen er også på lønningslisten hos Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team, men det er meget tvivlsomt, om han bliver udtaget til Touren.