Det franske hold Cofidis blev på Tourens første hviledag ramt af den dopingskygge, der ofte dukker op, når Tour-feltet tager en slepper mellem de hårde etaper. Holdets rytter Remy di Gregorio blev tirsdag anholdt af fransk politi, men holdet fortsætter - selvom rytteren er suspenderet - deres færd på de franske landeveje. Det meddeler holdet ifølge  i en pressemeddelelse.

"Vi har netop erfaret, at en af vores ryttere, der kører Tour de France, angiveligt har forsøgt at ty til anvendelse at dopingmidler for at forbedre sin ydeevne," skriver holdet på sin hjemmeside og fortsætter:

"Mistankerne omkring Remy di Gregorio, har fået os til at anvende den strenge sanktion, der er praksis på vores hold ved en overtrædelse af de etiske regler. Remy di Gregorio er for en sikkerheds skyld suspenderet nu, indtil der foreligger yderligere oplysninger om de ting, han er tiltalt for. Hvis mistanken bliver bekræftet, så bliver han fyret på stedet - i henhold til de retningslinjer, der står skrevet i hans kontrakt, og som er på linje med det etiske regelsæt på holdet."

"Vi mener dog ikke, at denne isolerede hændelse bør påvirke holdets deltagelse i Tour de France. Holdet vil stille til start i morgen."

Handel med doping og indtagelse af steroider
Remy di Gregorio sidder lige nu varetægtsfængslet i den franske by Marseille. Mediet Europe 1 skriver, at han er anholdt for at have handlet dopingstoffer med organiserede bander, mens RMC Sport skriver, at det er brug af steroider, der ligger bag anholdelsen.

Du kan se meget mere om doping-sagen i TV 2's Tour de France-studie klokken 16.10.