Tre ud af seks personer i den sag, hvor den syvdobbelte Tour de France-vinder, Lance Armstrong, også optræder, har tirsdag modtaget livslange karantæner af det amerikanske antidopingagentur, Usada.

Det drejer sig om de to læger Michele Ferrari, Luis Garcia del Moral samt træneren Joe "Pepe" Marti.

Kraftfuldt statement
Usada mener, at de tre har været en del i en udbredt dopingsag, som strækker sig fra 1998 til 2010, fortæller Usada's administrerende direktør, Travis T. Tygart.

"En permanent udelukkelse af disse personer fra sport er et kraftfuldt statement, som beskytter den nuværende og næste generation af atleter fra deres indflydelse, og som beskytter fremtidens konkurrencers integritet," siger Tygart i pressemeddelelsen.

Lance Armstrong og de to andre tiltalte, Johan Bruyneel og lægen Pedro Celaya, står ikke nævnt i pressemeddelelsen fra Usada.

Må ikke deltage i konkurrence
Ifølge pressemeddelelsen fra Usada gør karantænen, at de tre personer ikke må "deltage i nogen form for aktivitet eller konkurrence organiseret af underskrivere af WADA's Etiske Retningslinjer eller noget medlem af en af underskriverne".

Usada skriver i pressemeddelelsen, at Ferrari i sin tid som konsulent for cykelholdene US Postal og Discovery Channel udviklede en særlig mikstur af olivenolie og testosteron, som rytterne kunne tage under tungen for nemmere at restituere.

Ferrari har, ifølge Usada, også rådgivet i brugen af epo - særligt hvordan rytterne skulle bruge epo'en intravenøst, så den ikke dukkede op i urinprøver. Han har også været til stede og assisteret i brugen af epo.