"Jeg må tage hatten af for Wiggins."

RadioShack Nissan-stjernen Frank Schleck er fuld af beundring over den måde, Bradley Wiggins og Team Sky reagerede på søndagens etape, da Wiggins' rival Cadel Evans på grund af søm på vejen blev sat tilbage af en pubktering.

Schleck er imponeret over Skys beslutning om at sætte tempoet ned og vente på den uheldige Evans i stedet for at sætte farten op og indhente den angribende Pierre Rolland.

"Stor respekt til ham (Wiggins, red.) og hans hold. De sagde 'Nej, vi lader ham (Rolland, red.) køre. Vi vil ikke gøre noget her.' De besluttede sig faktisk for at indhendte ham bag efter, så jeg er fuld af respekt for det," siger Frank Schleck og fortæller:

"Lotto og Liquigas begyndte så at jagte ham. Vi havde jo en situation sidste år, hvor Voeckler fik en masse tid og formåede at blive i toppen af klassementet, så folk som Nibali og van den Broeck turde nok ikke lade ham (Rolland, red.) køre. Det forstår jeg egentlig godt, men... Det er nok ikke helt fair, hvis jeg begynder at kommentere på det."

Ved ikke, hvad der skete
Den tidligere Riis-profil slap selv uden en punktering, men flere af hans holdkammerater måtte skifte hjul efter episoden.

"Jeg ved ikke, hvad der skete der på stigningen, men nogen må have smidt søm eller lignende på vejen, efter som der var så mange punkteringer der," siger Schleck.

Det er senere kommet frem, at tilskuere havde kastet søm eller tegnestifter ind på vejen, og fransk politi er siden gået ind i sagen for at finde frem til gerningsmændene.