Dagens Tour-etape er næstsidste chance for de udbryddere, der ikke er dus med de store bjerge. Derfor fisker TV 2 Sportens cykelekspert Henrik Jul Hansen et optimistisk bud op af dagens krystalkugle.

"Den er svær. Hvis Mørkøv kommer af sted, så tror jeg, at han vinder. Hvis han kommer med i et udbrud, som holder hjem – og det er i dag eller fredag, han skal med - så vil han med meget stor sandsynlighed være den hurtigste – næsten lige gyldigt hvilket udbrud, han kommer med i," siger Henrik Jul.

Udbruddet vil holde hjem
Han beskriver etapen som en oplagt mulighed for de folk. der som Mørkøv stadig jagter en etapesejr.

"Småbakker op og ned hele dagen, så favoritterne vil overlade det til sprinterholdene at indhente det udbrud, der vil køre. Udbruddet vil komme meget tidligt af sted, og der vil være mange, der vil slås for at komme i udbrud, fordi det næsten er sidste chance."

"Jeg tror, at udbruddet kommet til at holde hjem. Sprinterholdene er trætte nu, og de brugte mange kræfter forleden både Lotto og GreenEdge. Og der er kun to etaper tilbage for de udbryddere, der ikke har noget at gøre i de store bjerge. Sky vil lade dem køre. De vil se, om der er nogen, der kan true dem, og så vil de lade dem køre."

Også andre Saxo Bankere på spring
Ud over Michael Mørkøv, der har erklæret, at han kører efter en etapesejr, sidder også andre Saxo Bank-Tinkoff Bank-ryttere tilbage i feltet med uforløste Tour-ambitioner, gætter Henrik Jul:

"Anders Lund og Nick Nuyens har ikke vist så meget, så det er også en mulighed for dem. Og vi har jo set Anders Lund trippe for at komme med. I dag og fredag er deres sidste mulighed for at komme af sted og vise, at de også har været med i løbet."