Tre uger er gået, og endnu et Tour de France er forbi.

Og selvom den 99. udgave af verdens største cykelløb ikke går over i historien som et af de mest spændende, bød de 20 etaper på flere mindeværdige momenter.

Først slog slovakken Peter Sagan sit navn fast med syvtommersøm, da han i sit første Tour de France spurtede sig til tre etapesejre og den grønne pointtrøje.

Siden var der det afgørende styrt på sjette etape, der endte med at koste flere favoritter den videre deltagelse i løbet. I bakspejlet må man sige, at netop denne etape gjorde vejen til Tour-sejren noget lettere for Bradley Wiggins.

Den eneste reelle udfordrer til Bradley Wiggins var hans holdkammerat Chris Froome, der på 11. etape lignede en mand, der havde lyst til at angribe sin kaptajn. Det gjorde han, men fortrød. Måske var det den råbende sportsdirektør i øresneglen, der fik ham til at skifte holdning.

Sky-holdet har også verdensmesteren Mark Cavendish på holdet, men med den ensidige satsning på at sikre den første britiske Tour-sejr nogensinde blev Cavendish overladt til sig selv  - i hvert fald lige indtil 18. etape, hvor The Cannonball eftertrykkeligt beviste sit værd.

Inden havde Thomas Voeckler fuldstændig overtaget showet i bjergene, men i sidste ende var det altså Bradley Wiggins, der cruisede sig til sejr på den afsluttende enkeltstart.